התגברות על היצר

חדשות כיפה הרב שמואל אליהו 20/03/02 19:11 ז בניסן התשסב

שאלה

אם אפשר בבקשה- אני מעדיף להשאר בעילום שם.

שוטטתי הרבה מאוד באתר הזה, וע"י שאלות שאנשים שאלו באתר (שאגב, זהו אתר נפלא שתורם המון גם לי וגם לשאר האנשים שגולשים בו) החלטתי לנזר את עצמי משני דברים עיקריים:

א. יש לי קשר דיי הדוק עם בת אך הייתי רוצה להפסיק אותו- איך אני עושה את זה בלי לפגוע בה ובלי שתעלב?

ב. עדיין, לפעמים, אני לא משתלט על היצר ומוציא זרע לבטלה- איך אני יכול להפסיק במנהג מגונה זה?

אודה לכבוד הרב על קדימות העניין!! (אני בן 16)

תשובה

בס"ד

העובדה שאתה מודע לבעיה היא טובה רק צריך לצרף מחשבה למעשה.

אמור לה שהרב שלך אמר שזה נגד ההלכה ושניכם מחויבים להלכה. כך היא לא תעלב כי זה לא נגדה אישית.

אולי היא מחכה שתאמר את המילים הללו?
אולי היא לא רוצה להעליב אותך?
אולי היא רוצה ואין לה מספיק כוח?

לענין השני אני מציע שתקבל על עצמך בלי נדר לצום ולטבול במקוה קר או במעיין בכל יום שדבר זה קורה לך.
כך תוכל להתגבר על היצר. שנאמר "בתחבולות תעשה לך מלחמה". גם איתו.

בהצלחה