התבטאויות נגד ישיבות.

הרב יובל שרלו הרב יובל שרלו 01/10/04 14:27 טז בתשרי התשסה

שאלה

לצערי, אני שומע בשנים האחרונות יותר מדי התבטאויות של אנשי החברה הדתית-לאומית המדברים בגנותן של ישיבות מסוימות (אני לומד, לשמחתי,בישיבה שחלקים מסוימים בציבור שלנו נוהגים לכנות "זו לא ישיבה")אני בסה"כ תלמיד שנה ראשונה ויצא לי "להתנצל"על היותי בישיבה זו האם אלו מחלוקות ל"שם שמים"

?אשמח לקבל הסבר למה הדבר נובע

תשובה

שלום וברכה
ככל מחלוקת, לצערנו, יש ניצוצות של ויכוח אמיתי בין ישיבות, המתלבשות בקליפות נוראות של שחצנות, גאווה, ביטול האחר, וטיפשות.
על כן, טוב יותר לרחם על אלה המתבטאים כך, וסוברים כי האמת נמצאת בארבע אמות מצומצמות שלהם, ולהניח להם לנפשם, לאחר לימוד נקודות האמת שבטענותיהם ותיקון עצמי לאור ביקורות אלה. יתבשלו הם בגאוותם העצמית, ואחרים ינהגו במנהג בית הלל הענוותנים שהקדימו דברי בית שמאי לדבריהם, הקשיבו ואימצו את נקודות האמת שבמשנת כל אחד ממנו יכלו ללמוד, לא פסלו ולא הוציאו מן הכלל, ובשל כך נפסקה הלכה כמותם.

כל טוב