התארחות בבית מי שאינו שומר שבת

חדשות כיפה הרב שמואל אליהו 23/01/02 19:14 י בשבט התשסב

שאלה

בס"ד

שלום, כבוד הרב!

דודי-ה של אשתי מחשיבים את עצמם כמי שאינם שומרים מצוות, אבל יש לה בת מנישואין קודמים, שומרת מצוות, שבשבילה הם משתדלים לקיים מטבח כשר ושבתות כשרות.

כשהם מזמינים אותנו לשבת, או סתם לביקור,מה עלינו לבדוק, מה אסור לאכול, ועל מה יש להקפיד במיוחד?

אודה לרב אם ישתדל לפרט מפאת חשיבות השאלה.

תודה מראש

תשובה

בס"ד
יש להקפיד על:
א- מאכלים כשרים
ב- כלים כשרים
ג- כלים מוטבלים
ד- מאכלים שלא בושלו בשבת
ה- שלא יחללו את שבת בהדלקת טלויזיה וכדק בהיותם שם. במיוחד אם יש להם ילדים קטנים שבאים איתם להתארח.

ו- אחרי כל זה מה שהוא חשוב יותר מכל הוא שלא תהיה שנאה בין דתיים לחילונים אלא אהבה אחוה שלום ורעות.