התארחות אצל אחי שנוסע בשבת

הרב עוזיאל אליהו הרב עוזיאל אליהו 22/11/12 17:35 ח בכסלו התשעג

שאלה

היי ,

אני אדם דתי ונשוי ויש לי אח תאום שהוא מסורתי זתומרת שומר כשרות קידוש פלטה בשבת לא מבשל פשוט נוסע בשבת ומחלל שבת .. מזרחי ממוצע.

האם מותר לי להתארח אצלו לשבת שבאותה שבת הוא שומר את כל השבת .. פשוט הוא מזמין כל הזמן ואני נמצא כל הזמן באמצע ולא יודע מה לענות בינו לאחי התאום לבין אישתי שסבורה שאסור להתארח אצלו.

אשמח אם תוכלו להשיב לי על השאלה שאדע כיצד לנהוג...

בתודה

חיים

תשובה

שלום

מכיוון שב"ה אחיך שומר כשרות ואינו מבשל בשבת, ואף ישמור שבת בשלימות כשתהיה אצלו - אין שום מניעה הלכתית לבוא אליו לשבת.
להיפך, מאחר ובזכותך הוא ישמור שבת - אתה מקיים מצווה גדולה ומזכה אותו בשמירת שבת.
תזכו למצוות!