השתתפות בלוויה של יהודי ששרפו את הגופה

הרב יובל שרלו הרב יובל שרלו 29/08/19 17:50 כח באב התשעט

שאלה

שלום כבוד הרב,

אני אישה יהודייה, אומנם איני דתייה אך אני מחשיבה את עצמי ורואה את עצמי כיהודייה. במהלך היום - יום איני מקיימת אורח חיים יהודי, אך כן מקפידה לשמור על דברים סמליים (חגים, צומות, ביצוע טקסיים יהודיים - חתונה/ברית/בר מצווה , מנהגי אבלות וכו').

חבר, שהוא עצמו יהודי גם כן, נפטר ובעוד כיומיים מתקיים טקס הפרידה ממנו, לא תתקיים לוויה היות והגופה נשרפה (לבקשתו).

רציתי לדעת, האם מותר לי להשתתף בטקס?

ידוע לי כי על פי היהדות אין להשתתף בטקס ואין להגיד קדיש על הנפטר, מאידך גיסא, ברצוני לכבד את משפחתו ואותו ולהיפרד ממנו.

שאלת המשך: במידה ומקיימים לאחר מכן "שבעה" (כן יהיה ניחום אבלים) - האם מותר ללכת לניחום זה?

המון תודה !

תשובה

שלום וברכה

יישר כוח על הרגישות ועל הרצון להלך בכל העולמות.

משפחתו אבלה - והיא ראויה לניחומים.

מנהגי ישראל חשובים מאוד הם - ושריפת הגופה מנוגדת לחלוטין למנהגי ישראל אלה.

על כן, יהיה נכון מחד גיסא לא להשתתף באירוע הזה עצמו, אולם כן ללכת לנחם ולהיות שותפים עם המשפחה בכאבם הגדול.

כל טוב