השתתפות בחתונה יום לפני תשעה באב

הרב יובל שרלו הרב יובל שרלו 25/07/19 15:49 כב בתמוז התשעט

שאלה

שלום הרב,

הוזמנתי לחתונה על-ידי חבר טוב מהעבודה ואישרתי הגעתי, אך בבדיקה נוספת גיליתי

כי החתונה נופלת על יום חמישי, ז' באב, כאשר צום תשעה באב נדחה ליום ראשון.

האם יש אפשרות כלשהי להשתתף בחתונה, או שיש בכך חילול ה'?

אציין, כי מדובר בחתונה חילונית שהמששתתפים בה אינם דתיים ואינם מודעים להלכות תשעה באב. איני רוצה לפגוע בחבר הטוב שהזמין ודאג עבורי למנות כשרות. חשוב לי מאוד לכבדו.

האם יש הקלה לאור העובדה שהשנה צום דחוי ולספרדים אין השבוע שחל בו?

אודה להתייחסותך,

תודה רבה.

תשובה

שלום וברכה

ראויה היא ירושלים שלא נחלל את האבלות עליה.

ראוי הוא חבר שמתחתן שנשמח בשמחתו, ובוודאי אם הוא מתאמץ לטובתנו, ולא נפגע בו.

ומה עושים ?

לא משתתפים השתתפות מלאה בחתונה.

לא מתעלמים ממנה.

באים, מברכים, מתייחסים, וחוזרים לאבלותנו.

כל טוב, נחמה ושמחה