השתלת איברים מאדם גוסס

חדשות כיפה הרב שי פירון 27/02/02 10:14 טו באדר התשסב

שאלה

רציתי לשאול אם אפשר לקחת איבר להשתלה מאדם גוסס שהולך למות ולהשתיל את האיבר באדם שאים לא יושתל האיבר בימים ספורים הוא הולך למות ואם ישתילו את האיבר עכשיו יהיו לו חיים ארוכים לפניו.

רויטל

תשובה

ב"ה

מותר להשתיל איברים אם מקפידים על קביעת רגע המוות על פי ההלכה. המדובר במוות של גזע המוח ויש להיות בטוחים שהרופאים מקפידים לקבוע את רגע המוות על פי ההלכה. לכן, החוק הוא שבשאלות מעין אלה שיש להתחשב בפוסק הלכה.
אין לתרום איברים אלא אם כן יודעים שכל התהליך נעשה בפיקוח של נציג הרבנות. שהרי אם לא יקפידו על כל הכללים ממצוה חשובה עלול צמוח מצב נורא של רציחה!
בברכה,

שי