השתחוויות בתפילה

הרב עוזיאל אליהו הרב עוזיאל אליהו 18/04/13 18:25 ח באייר התשעג

שאלה

שלום

רציתי לדעת מדווע משתחווים בתפילות?

זה מציק לי הרבה זמן ...

תשובה

שלום!

ההשתחוויה בתפילה מראה שהיחס שלנו אל ה' הוא כמו של עבד בפני מלך, שאנו כנועים לה' ונקבל את כל מצוותיו.

הכריעה ב"מודים" באה לציין שאנו אומרים תודה בהכנעה. פעמים רבות נראה לנו שאנחנו מבינים יותר טוב מה' איך הוא היה צריך לנהל את העולם. אבל האמת היא שה' יודע הכי טוב מה מתאים ומה טוב לעולם. לכן אנו מודים לנו על כך בהכנעה, כאילו אנחנו אומרים: אנחנו לא מבינים את הסיבה להנהגתך, אבל אנחנו מתכופפים ונכנעים - שכך בוודאי הכי טוב לעולם.

כל טוב!