השתדלות

הרב דני ארגמן הרב דני ארגמן 03/05/13 14:26 כג באייר התשעג

שאלה

בס''ד

שלום כבוד הרב

רציתי לשאול מהי ההשתדלות בזיווג שכולם מדברים עליה?!

אני מתפללת שיגיע הבחור המתאים צדיק וירא שמים כבר זמן מה,

ואני עושה את כל הסגולות(40 יום שיר השירים,התהילים המיוחדים בשביל זה הברכות המיוחדות ושכלה תברך אותי וכ'ו...)

מאוד מלחיץ אותי שח''ו הזיווג יגיע מאוחר ובכלל הבנתי שעדיף להתפלל על זה כמה שיותר מוקדם ולא לקחת את זה כמובן מאליו שכן זה יגיע וזה יגיע גם מהר וכ'ו.ושיש על מה להתפלל ושצריך.

אני משתדלת כדי להתרכז ולכוון להתפלל קצת בקול רם וזה עוזר

אך אף פעם לא זכור לי למיטב ידיעת,

י שהתפללתי ואחרי התפילה הרגשתי כאילו קרעתי את השמיים בתפילות ואני לפעמים חוששת שאולי בגלל שאני לא ''קורעת'' ומגיעה ממש עד כיסא הכבוד הקב''ה אינו נותן ישועה זו עד שאגיע לכזה דבר.. אשמח לתשובה.

תודה רבה זכו למצוות!!

תשובה

ב"ה,

שלום וברכה,

לא צריך לקרוע את השמים בתפילות,

צריך לעשות השתדלות סבירה, לבקש מאנשים שמכירים אותך להציע לך הצעות, לבקש מה' שיעזור לך למצא את בן זוגך,
לא צריך ליסוע רחוק לקברי צדיקים כדי להתפלל, תתפללי בכל מרקום שתרצי.

ולא להלחץ ולא לתת לשמועות להלחיץ אותך.

בברכה,

דני ארגמן