השתדלות בחיפוש בן זוג

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 13/01/10 00:00 כז בטבת התשע

שאלה

שלום רב!

רציתי בבקשה לשאול לגבי "השתדלות" במציאת בן זוג. אני מרבה בתפילות ומאמינה שכל עכבה לטובה. במקביל לתפילותי אני נפגשת עם כל בחור שמציאים לי ובתנאי שיהיה דתי (נפגשתי במהלך חיי עם יותר מכ- 150)

יחד עם זאת אני מקבלת נזיפות רבות מהסביבה שאינני עושה מספיק וכדוגמה הם מציעים לי להירשם לאתרי היכרויות ומשרדי שידוכים.

אני חוששת מאוד מאתרי הכרויות וכן משדכנים שאינני מכירה.

האם להתפלל לבורא עולם ולהיפגש עם כל בחור שמציעים לי זו השתדלות מספקת או שמא עלי לעשות גם דברים שאינני מתחברת אליהם רק כדי שיגידו שהשתדלתי? (אני כבת 36)

תודה רבה !

תשובה

בס"ד
שלום רב,
את לא צריכה לקבל נזיפות מהסביבה - אין לאף אחד זכות לנזוף בך: "אל תדון את חברך עד שתגיע למקומו".

צריך לגשת לנושא באופן ענייני ולא בצורה כוללנית. לא צריך ללכת לכל שדכן ולהופיע בכל אתר שידוכים מצד אחד אבל אין סיבה להחרים לחלוטין את המסלול הזה מצד שני.

אם מציעים לך שדכן או שדכנית תבדקי מה הסגנון שלהם. אולי יש להם את הרגישות שאת מצפה מהם והם כן יוכלו לעזור לך? את לא צריכה להרשם לכל מקום אבל את לא צריכה להיות סגורה מראש נגד כל מקום כזה.
כך לגבי אתרים של שידוכים - תבדקי מה הסגנון של האתר איזו סוג של רווקים רשומים שם וכיצד הדברים מתנהלים. אפשר שתמצאי אתרים שיתאימו לך ולצפיות שלך.

לסיכום: אל תעשי דברים שאת לא מתחברת אליהם אבל אל תחסמי את עצמך מראש. אפשר שאם תכירי את האמצעים הללו תוכלי להתחבר אליהם ולפעול גם דרכם כדי למצוא לעצמך את הזיווג שלך.
בהצלחה!