השקפה דתית

הרב דני ארגמן הרב דני ארגמן 20/09/10 16:11 יב בתשרי התשעא

שאלה

שלום הרב,

שמי טליה, אני באה מבית דתי-מסורתי ויוצאת עם בחור שבא מבית חילוני. אנחנו יוצאים כשנתיים, בהן התחזקנו במקביל כל אחד דרך המסגרות שלו. (ערכים, צוהר) שנינו שומרים שבת, מתפללים, ולבושים בצניעות. אנחנו מדברים על חתונה הרבה זמן אבל הוא כל הזמן אומר שהוא צריך להתחזק לפני כן.

בשיחה ששוחחנו לא מזמן הוא אמר שהוא ירצה לגדל את הילדים שלו בביה"ס חרדי ואני אמרתי שאני ארצה ביה"ס ציוני דתי.עם זאת, אני אעדיף שהבן שלי ילמד תורה מאשר יעשה צבא. האם אנחנו חלוקים ברמה כזאת שאנחנו לא יכולים לבנות בית? על מה אני צריכה לשים את הדגש?

תשובה

ב"ה

לשואלת שלום,

א. אכן את מעלה שאלה חשובה,
שהרי שתי השקפות העולם הן לגיטמיות, ואף אחד לא אמור לשנות את דעתו,
ומצד שני הרבה מההחלטות הזוגיות באות ממקום של תפיסת עולם,
לא רק מקום לימודי הילדים, גם אופי הבית התרבות היחס למדינה לצבא,
כיצד יראה יום העצמאות? עם איזה רבנים תתיעצו?

כך שקשה לראות איך מגשרים על הפערים הללו.

ב. יחד עם זאת ישנם אנשים שהדעות שלהם לא מחודדות לגמרי והם לא לגמרי ציונים ולא לגמרי חרדים ואם שני בני הזוג נמצאים במקום הזה הם בעצם בעלי השקפה דומה,
וגם אם יש חלוקי דעות בתחום מסוים זה דבר מצוי גם אצל בעלי השקפת עולם דומה,
רק צריך לבחון שהפערים לא כל כך גדולים ולא מרובים באופן שתוכלו למצא דרך מוסכמת.

בברכת חג שמח,

דני ארגמן