השפעת המזוזות

הרב עוזיאל אליהו הרב עוזיאל אליהו 15/08/02 13:09 ז באלול התשסב

שאלה

שלום כבוד הרב. לפני כשנה נפטר סבי ע"ה. בימי מחלתו הוא וסבתי שתחי' עברו להתגורר בביתינו, ואילו ביתם הושכר חלקית לקרובת משפחה (יכלנו להכנס כאוות נפשינו והיה לנו חדר שם, ולכן ציינתי שהושכר חלקית) כמובן שבדקנו את המזוזות (זה הדבר הראשון שעושים כשמשהו חולה במחלה קשה)

והן היו כשרות. באיזשהוא שלב התחתנה קרובתי ועזבה, והדירה הושכרה (כולה)מס' פעמים לאנשים זרים. עכשיו, כשנה לאחר פטירתו, תמה תקופת השכירות, וסבתי חושבת לשוב ולהתגורר במקום. חלק מהכנת הבית בשביל לבוא לגור בו היה לבדוק את המזוזות. ובכן, בדקנו אותן והתברר שכולן (!)

פסולות. האם יכול להיות שזו הסיבה למותו, או שזה כלל לא קשור אלינו (שהרי הדירה לא הייתה בבעלותינו). תודה רבה.

תשובה

ב"ה

ברכה ושלום.

ראשית אני משתתף בצער המשפחה.

טוב מאוד שבדקתם את המזוזות.
אני לא יודע אם יש קשר כלשהוא בין המוות להין ממצאי הבדיקה של המזוזות.

דעי לך כי "אין שלטון ביום המוות" אדם לא יודע מתי ועל מה ולמה .
דבר אחד אנו כן יודעים :
זמן חיי האדם בעולם הזה מוגבל!!!
ומקרה הפטירה חידה הם לנו ואין איש איתנו יודע מה.
כשקורה כזה מקרה עדיף להתעסק בעתיד מאשר בעבר.כלומר יש למצוא את הדרכים שיגרמו לעילוי נשמתו של המנוח,
יש לעשות מעשים שיהיו לזכותו ,
יש למצוא את הטוב והיפה במנוח וללכת בדרכיו.
וכמובן נקודות הציון של האזכרות הם חשובות.

מה שכתבתי לך זה בגדר להסתכל קדימה ולא לנסות לחפש "מי אשם".כי אין בכך תועלת.

בברכה,

עוזיאל