השמעת שירים

הרב ברוך אפרתי הרב ברוך אפרתי 24/05/09 09:46 א בסיון התשסט

שאלה

שלום כבוד הרב,

*האם מותר לי להשמיע לחברה שירים מתוך דיסק שקניתי,כשאני יודעת שגם אשמיע לה וגם אם לא-היא לא תקנה את הדיסק?

*האם מותר לי להעביר למישהו שיר לפלאפון-כשאני יודעת שאם זה לא יבוא ממני-זה יבוא ממישהו אחר?

*האם מותא לשים קרם לחות בשיער ביום שבת?

*האם אומרים בערב שבת בק"ש שעל המיטה "אנא ה' אלוקינו תבוא לפניך תפילתנו..אשמנו .."?

תודה רבה.

תשובה

שלום

א.מותר, זה דרך שימושו של הדיסק.
ב.במקרה הזה, אם זה אסור על פי החוק זה אסור על פי התורה, מדין תקנות הקהל. לכן בדקי מה החוק בעניין. אם אין חוק שאוסר, מותר. שאנו מניחים שהמוכר הניח מראש שהדבר הזה יעשה על ידי קונים, ולכן מראש המחיר גבוה כדי לכסות על הפסדיו, וזה דרכו של המסחר בזה.
ג.אסור.
ד.לא אומרים תחנונים בשבת.

כל טוב