השם 'שמעון'

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 24/07/11 11:50 כב בתמוז התשעא

שאלה

שלום כבוד הרב, בשעה טובה אני בהריון בן בכור ברוך השם, נכנסנו למחלוקות בבחירת השם אני רוצה את השם ״ליעם״ ועוד שם בעל משמעות טובה שמתחברת לשם ליעם, האב של בעלי שמו שמעון הוא ביקש שניקרא לילד שיוולד בעזרת השם על שמו בשם שני כי אף אחד מילדייו לא קרא לנכדים בשמו, אני מפחדת כי הבנתי שהשם הזה שמעון לא כול כך טוב והוא גם אדם חולה ועם מלא בעיות רפואיות ואי שקט נפשי אישתו הראשונה נפטרה מסרטן נשוי פעם שניה אומנם הוא בעל תשובה אך עדיין אני חוששת נורא! תעזור לי כבוד הרב כי הוא הציב לנו עובדה ואני לא בטוחה ושקטה מבחינת השם הזה. תעזור לי בבקשה וגם תסביר לי מה משמעות של סנדק ואיך בוחרים סנדק על פי מה ומה חשוב שהוא יהיה,אשמח אםתעזור לי כבוד הרב!

תשובה

בס"ד
שלום רב,

נראה לי שאם שתעשו נחת רוח לאבא של בעלך תזכו לברכה גדולה בעולם הזה ובעולם הבא.
בסך הכל מדובר בשם שני - השם הממשי של הילד הוא השם הראשון וכאן החופש כולו שלך.

באשר לאיכות של השם ´שמעון´, עלינו להזהר מאוד שלא להטיל בו דופי חס וחלילה, שהרי ארבעה מגדולי ישראל נקראו שמעון:
שמעון בן יעקב - אבי שבט שמעון
שמעון הצדיק שהיה משיירי כנסת הגדולה.
שמעון בן שטח שהיה נשיא הסנהדרין.
שמעון בר יוחאי - מוכר וידוע בנגלה ויותר מכך בנסתר.

באשר לסבא שמעון, את מוצאת בו (כמו בכל אחד מאתנו) נקודות פחות ונקודות יותר טובות - אפשר וראוי בקריאת השם לחשוב ולהתמקד בנקודות הטובות שיש באיש. ולהתפלל שנקודות טובות אלו יעברו לנכד.