השכבות

חדשות כיפה צוות בית ההוראה 09/07/02 06:21 כט בתמוז התשסב

שאלה

ראיתי שכתוב שדעת האר"י והמקובלים לומר השכבה בנוסח קצר( המרחם..) ושהנוסח הארוך יכול להוריד את נשמת המת

שאלתי היא: בבית כנסת שעושים השכבה בנוסח הארוך(ולא רוצים לשנות מנהגם) - האם עדיף שלא לעשות שם השכבה כלל כדי לא להזיק ח"ו או לעשות השכבה אעפ"י שזה בנוסח הארוך?

תשובה

לירן שלום,

אכן על פי דברי האר"י ז"ל טוב ומועיל לומר השכבה בנוסח המקוצר.וכתוב בספר "שער הכוונות"(ויחי) שהיה האר"י ז"ל מלעיג על המאריכים ב"השכבות".
עם כל זה גדול השלום ולכן בית כנסת שנהגו לומר את הנוסח הארוך ואינם רוצים לשנות,שימשיכו במנהגם ובלבד שלא תהא מחלוקת.
בברכה,
שמואל זעפרני