השבת שלפני הפסח

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 18/03/10 17:46 ג בניסן התשע

שאלה

אני לא מכירה את מנהגי השבת הגדול וכו' אבל לפי התרשמות מהפורומים אני מבינה שיש בעיה של אכילת חמץ לקראת החג השנה או מתי להכשיר את המטבח ולבשל לחג.

האם אפשר לקבל הסבר?

השנה אנחנו מתארחים בחג אצל קרובים חוזרים בתשובה ולא ברור לי אם נכביד עליהם במיוחד אם נבוא להתארח כבר לשבת שלפני חג הפסח.

תשובה

בס"ד
שלום רב,
מצד ההלכה, שבת הגדול היא ככל שבת לעניין אכילה. השם המיוחד ניתן לה בגלל ההפטרה המיוחדת ומפני שיש מנהג שהרב דורש בשבת זו בעניני פסח.

עם זאת בגלל הקרבה שבין שבת לבין פסח יש צורך להתארגן נכון עם הארוחות.
יש משפחות שכבר הכשירו את החדרים או את המטבח ואז צריך התארגנות מיוחדת מה לאכול והיכן לאכול.
הדבר לא מתחייב בגלל הלכות מיוחדות אלא הוא תלוי בצורת ההתארגנות של כל משפחה לקראת פסח.
לכן, באשר לארוח אצל הקרובים צריך לשאול אותם האם לא יהיה להם קשה לארח אתכם כבר משבת הגדול.
בברכת חג כשר ושמח