השבת אבידה

הרב יובל שרלו הרב יובל שרלו 22/09/19 23:36 כב באלול התשעט

שאלה

שלום לרב

בזמן שהותי בברכת שחיה ציבורית הנחתי את כפכפי הקרוקס שלי (מקוריים) מחוץ לברכה ליד עוד הרבה זוגות של נעליים מסוגים שונים ומשונים.

בצאתי מהברכה בסיום שעת הרחצה לא נמצאו הכפכפים שלי וגם לא כפכפים אחרים במקומם. חיפשתי אחריהם אך לא מצאתי.

כל האנשים כבר יצאו משטח הברכה. ונשארתי אני לבדי (חוץ מצוות ההצלה)

בסיבוב נוסך שעשיתי בשטח הברכה מצאתי כפכפי קרוקס דומים לשלי (אך ברור שהם לא שלי) ..

כדי שלא אאלץ ללכת יחף הביתה נעלתי אותם. והלכתי משם.

שבוע הבא ביום שישי הוא היום האחרון לעונת הרחצה בבריכה.(אין רחצה באמצע השבוע)

בברכה מוצב שלט מפורש האומר שחפצים שישכחו בשטח הברכה יזרקו או יתרמו לאיזהו מוסד.

האם עלי להשיב אל שטח הברכה את הכפכפים שנטלתי . לא ברור אם בעליהם יהיה כדי להשיבם אליו .ויתכן מאוד שהם יזרקו .

האם מותר לי להשתמש בהן ?

חשוב לציין שגם בכפכפים שלי וגם באלו שלקחתי אין סימנים מיוחדים מעבר להיותם כפכפים מקוריים והצבע שלהם.

מה לעשות ?

תודה

רוני

תשובה

שלום וברכה

יש על כך תשובות רבות, הדנות בעיקר במציאות דומה מאוד - מגבות במקווה, שהוחלפו.

ואכן, יש מחלוקת בין הפוסקים.

נראה כי במציאות אותה אתה מתאר - יש יותר צדדים לקחת את הקרוקס, כי:

הסבירות גבוהה שהבעלים המקוריים פתרו את בעייתם, וכנראה בלוקחם את שלך.

המודעה של הבריכה.

ועוד.

כל טוב