השבת אבידה

הרב יובל שרלו הרב יובל שרלו 14/06/19 14:29 יא בסיון התשעט

שאלה

שלום,

התארחתי לפני כמה שבתות יחד עם חברות אצל משפחה שארחה אותנו. לקחתי איתי שמלה שיש לה חוט בד בתור חגורה ובמוצאי שבת כשארזתי את התיק החוט לא היה בשמלה וראיתי חוט ליד השמלה שחשבתי שכנראה הוא שייך לה והכנסתי לתיק. כשהגעתי לבית חשבתי על זה שאני לא בטוחה שהחוט הזה שלי כי אני לא זוכרת איך הוא היה נראה בדיוק. בכל מקרה שאלתי את החברות שהיו איתי אם זה שלהן וביקשתי ממי שהתארחנו אצלה שתבדוק אם זה שייך להם והן ענו לי שזה לא שייך להן.

השאלה היא אם אני יכולה לקחת את החוט כי כנראה הוא שייך לשמלה אבל אני לא בטוחה ב100% או שיש פה עניין של גזל.

תודה מראש !

תשובה

שלום וברכה

בשל העובדה שאין שום סיבה לא להשתמש בזה, שכן החברות טוענות שזה לא שלהן, ויש סבירות משמעותית שזה שלך - את יכולה להשתמש בזה ללא חשש.

יישר כוח על האחריות

כל טוב