השבת אבדה והפקר

הרב יובל שרלו הרב יובל שרלו 20/08/06 20:40 כו באב התשסו

שאלה

מצאתי צמיד ותיק עם בגדים (ללא פרטים מזהים) ופרסמתי מודעות. כמה זמן עלי לחכות עם האבדות בביתי? מה דין האבדות לאחר זמן זה (האם אני יכולה להשתמש בהן למשל, או לתרום?

תשובה

שלום וברכה
כיוון שיש בהן סימן זה סיפור לא פשוט.
עמדת ר"מ פיינשטין זצ"ל היא שלאחר כמה זמן שהדבר כנראה הגיע לידיעת אנשים באזור (שלושים יום) יש לצלם את הדברים במצלמה דיגיטאלית ולשמור את התמונות בתוספת הערכה כספית כמה זה שווה. לאחר מכן מותר להשתמש בזה, או לתרום את זה. והיה אם ייוודע למי זה היה שייך ניתן לקיים את ההשבה לאור התמונות והערכת השווי.
לדעתי יש להוסיף לזה כיום פרסום בכמה אתרי אינטרנט ופורומים מאוד אינטנסיביים - אם לדוגמה נראה שזה של מישהו מבני עקיבא לפרסם שורה בפורומי בני עקיבא השונים וכדו'.

כל טוב ויישר כוח