הרקדות

הרב עוזיאל אליהו הרב עוזיאל אליהו 04/09/02 22:39 כז באלול התשסב

שאלה

שלום,

היתה לנו הרקדה באולפנה,והיה ממש כיף,היתה אוירה ממש טובה,אבל כל הזמן חשבתי שמשום מה נראה לי שאפילו שהשירים כולם חסידיים,הריקודים וכל ה"הוללות" לא מתאימה.חשבתי שגם בנות חרדיות בחיים לא היו מתפרעות ורוקדות ככה.

אני יודעת שלא עברנו על איסור הלכתי-לא היו בנים,והשירים היו חסידיים,אבל אולי זה לא לרוח ההלכה?אולי זאת לא שמחה ראויה?

תשובה

ב"ה

נעמה שלום.

ריקוד שירה ושמחה הם עיקרים ויסודות מאוד חשובים ביהדות.

תנסי למקד ולנתח מדוע הרגשת כזו הרגשה ?
יתכן שלא התחברת לסיגנון העכשוי של המוזיקה, אולי את אוהבת יותר משהוא שקט ?

בכל מקרה "מצווה גדולה להיות בשמחה תמיד " וגם היום הדין.

שנה טובה.

עוזיאל