הריון

הרב אבנר פורת הרב אבנר פורת 11/10/18 08:18 ב בחשון התשעט

שאלה

שלום כבוד הרב,

אני נשואה שנתיים ואין לי ילדים וזה עושה לי עצבות בלב, אני מרגישה שנה לא אוהב אותי. אני כל כך השתדלתי כל כך לקיים מצוות וזה שובר אותי מכל הלב שאין לי ילדים. מה עלי לעשות? מה יחזק את האמונה שלי שאני ככה עצובה?

תשובה

שלום.

זה אכן שובר את הלב וכואב מאוד. זה יכול לתת תחושה של חוסר משמעות לחיים ואולי גם של כישלון.

אבל הפרשנות והמבט הללו אינם נכונים.

אדם לא נמדד על פי הישגיו ועל פי תוצריו, אלא על פי מה שתלוי בו, כלומר - רצונו ובחירותיו.

האם בגלל שלשרה אמנו לא היו ילדים עד גיל 90 אפשר לומר חלילה שה' לא אהב אותה?

האם בגלל שרבקה אמנו היתה עקרה 20 שנה אפשר לומר שה' לא אהב אותה?

אני יכול לך בוודאות שה' מאוד אוהב אותך, כי ניכר שאת משתדלת מאוד להיות בת נאמנה לו ולעשות את רצונו בלב שלם.

למה הוא לא נתן לך עדיין ילדים? אנחנו לא יודעים. אנחנו לא מבינים את התכנית האלוקית (כי אנחנו בני אנוש מוגבלים). רק הוא אחראי על התוצאות המעשיות, ואנחנו מאמינים ובטוחים בכך שהוא מנהל את העולם בטובו הגדול, בחסד וברחמים.

רצונו ממך עכשיו הוא שתתחזקי בעבודת ה' בשמחה במציאות הנוכחית שלך. זו המשימה המיוחדת שלך. שתשקיעי בזוגיות, שתשקיעי בהתקדמות שלך בעבודת ה', שתמצאי את האפיקים המתאימים לך להרבות בהם אור וטוב וקידוש שמו יתברך.

ועם כל אלו, כמובן, להשקיע בתפילה, תשובה וצדקה שמעבירין את רוע הגזרה. אבל לא חלילה בעצבות, אלא -

תפילה לה' שיזכה אותך להופיע חיים בעולם דרכך,

תשובה של התקדמות מתמדת בכל מה שאפשר לתקן, ובתנאי שזה נעשה בנחת ובשמחה ולא מתוך לחץ,

וצדקה וחסד לפי היכולת הנורמלית (לא חלילה ליצור מצוקה חדשה על ידי הגזמה).

יחד עם כל אלו, החובה עלינו היא לפעול באופן מעשי כדי להשלים את החיסרון, כלומר, לבדוק עם טובי הרופאים האם יש איזושהי בעיה רפואית אצל אחד משניכם שיכולה להיפתר ע"י סיוע רפואי.

לצורך כך, אני מאוד מאוד ממליץ להתקשר בהקדם למכון פוע"ה (פוריות ורפואה על פי ההלכה 02-6515050) ולברר איתם (מן הסתם בפגישה פנים אל פנים) מה הדרך הכי נכונה, מבחינה רפואית ועל פי ההלכה, שבה ניתן לברר איך עושים את כל המאמץ לפתור את הבעיה. כמעט לכל הבעיות בתחום יש היום פתרון.

שתזכי לעבוד את ה' בשמחה ולקדש את שמו בעולם, ובע"ה במהרה הוא ישלים את החיסרון.

כל טוב