הריון לפני נישואין

הרב דני ארגמן הרב דני ארגמן 28/06/11 18:29 כו בסיון התשעא

שאלה

שלום, יש לי חבר כמעט שנתיים

ברוך ה' התחלתי תהליך חזרה בתשובה במהלך השלוש שנים האחרונות, ולמרות זאת לא שמרתי נגיעה מהחבר

נכנסתי להריון ממנו, כרגע אני בחודש השלישי להריון .

בקרוב ובע"ה נעבור תיקון אצל רב בירושלים בשביל חתונה בעתיד הקרוב . שנינו רצינו מהרגע הראשון שנפגשנו להתחתן ובעקבות ההריון נצטרך לזרז תהליכים אני לא יודעת איך לגרום לו לקדם תהליכים מפני שאני מבינה שצריך לזרז את התהליך

מה להגיד לו, האם בכלל מותר לי להגיד לו שצריך להתחתן כמה שיותר מהר אני מתביישת להטריד אותו

איך לכוון את שנינו לדרך נכונה ?

תודה וכל טוב

תשובה

ב"ה,

שלום וברכה,

את ההחלטה להקדים את החתונה את צריכה לקבל יחד עם בן זוגך,

לא צריך להמתין לתקון בשביל זה,

אדרבא, זה התיקון שאת יכולה לעשות בעצמך, לדבר עם בן זוגך ולהגיע להחלטה משותפת להקדים את החתונה.

את שואלת על דרך נכונה,
כבר הדריכו אותנו חכמים, להתמיד בלימוד תורה ובמיוחד בלימוד מוסר, שזה מתקן את הלב את המחשבות ואת המעשים.

ללכת לשיעורי תורה לשמוע שיעורים מוקלטיםן, ולהמשיך לשוב אל ה' בכל לב.

בברכה רבה,

דני ארגמן