הרחקת בשר וחלב

חדשות כיפה הרב שמואל אליהו 09/05/02 07:12 כז באייר התשסב

שאלה

בס"ד

שלום לכבוד הרב,

האם להמתין 6 או 3 שעות בין בשר לחלב ?

למה רק שעה אחת אחרי החלב ?

ובעיקר, למה אסור לאכול אותם ברצף אחד אחרי השני או לערבב אותם ?

אני לא אשכנזי ולא ספרדי אלא איטלקי.

תודה מראש.

תשובה

בס"ד

1- להמתין שש שעות. כך נהגו כל הספרדים. כך נהגו רוב האשכנזים, וכך מורים רוב חכמי האשכנזים לכולם להמתין שש שעות אחרי בשר.

2- חלב מתעכל מהר וחלב לא נשאר בין השינים וטעמו חולף אחרי זמן. לא צריך לחכות שעה - די בכך שתשטוף את הפה ותאכל משהו שיעביר את טעם החלב.

3- אסור לאכול ברצף כיון שהתורה אמרה "לא תבשל גדי בחלב אימו" ואנו רוצים להתרחק מזה בכל יכולתינו. לכן אנו לא אוכלים אותם ברצף. להרחיק מן העבירה ככל יכולתינו.