הרחקות בטהרת משפחה

חדשות כיפה רבני מכון התורה והארץ 02/06/19 14:25 כח באייר התשעט

שאלה

שלום, רציתי לשאול שאלה בנוגע טהרה בענין ההרחקות, ביני ובין בעלי יש פער דתי. בעוד שאני מקפידה קלה כבחמורה, בעלי יותר מחפף ממני. בתקופה זו, בעלי לא מוכן לשמור את ההרחקות (חיבוק ונישוק) קשה לו לפעמים...איך עליי לנהוג...מהו עיקר ההלכה? ומה חובה ממש לשמור ומה אפשר להקל..אציין שאני כחודש וחצי אחרי לידה ופסק הדם..

תשובה

בס"ד

שלום וברכה

מזל טוב וגידול הילד בשמחה

שאלה זו איננה שאלה הלכתית בלבד, יש בה גם הבנות של חיי זוגיות והיחס שבין האיש והאשה כאשר אינם מתואמים באותו כיוון. על כן הדרך איננה מה ההלכה יכולה להתיר אלא השאלה הבסיסית היא הכבוד ההדדי. נראה שעליכם לפנות לרב שיש לו את הכישורים הללו של ייעוץ נשואין וגם יכול לתת הדרכות מעשיות. (רב שהוא גם יועץ נשואין).

בברכת התורה והארץ

יהודה הלוי עמיחי

מכון התורה והארץ