הרואה קרי ביום כיפור

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 08/09/13 14:03 ד בתשרי התשעד

שאלה

שלום כבוד הרב,

אני בן 34 נשוי 3 ילדים

בלימוד הלכות ביום כיפור שאני לומד כעט, רשום במשנה ברורה שכל הרואה קרי ביום כיפור צריך לדאוג כל השנה.

מאז אני דיי בחרדה!!!

כי קורה לפעמים שיוצא לי קרי במהלך השנה.

אשמח מאוד לקבל הסבר מפורט על זה.

תודה

ושנה טובה

תשובה

בס"ד
שלום רב,

דווקא בגלל שאתה מפחד שהדבר יקרה לך - אם יקרה לך, הסיבה היתה החשש שלך, ולא על מקרה כזה נאמר שצריך לדאוג כל השנה = "ההרהור מזה גופא שמתירא ומפחד לנפשו שלא יארע לו קרי בליל יוהכ'פ זה שכיח טובא בעיוהכ'פ והרהור ופחד זה יוכל לפעול בטבע הקרי כמו הרהורי עבירה וא'כ סוף סוף מצד ההרהור בא לו"

http://www.haoros.com/Archive/index.asp?kovetz=1004