הרב סולובייצ'יק ז

חדשות כיפה הרב בניהו ברונר 16/04/02 18:14 ד באייר התשסב

שאלה

כבוד הרב בניהו ברונר שליט"א

רציתי לברר מה לדעתך היחס הראוי לדמותו ולכתביו של הרב אהרן הלוי סולובייצ'יק ז"ל (בן הרב משה סולובייצ'יק ונכדו של הרב חיים מבריסק. אחיו של הרב יוסף דוב ז"ל)?

אני שואל כי נמסר לי שהרב שליט"א כתב על פסק של הרב סולובייצ'יק שהוא חשוד במינות.

בברכה

שמוליק

תשובה

ב"ה ו' אייר תשס"ב

לשמוליק שלום!

קטנתי מלהעריך גדלותם של תלמידי חכמים.

אני בדברי התייחסתי לדעה ולא לאדם. אם יש תלמיד חכם בישראל שדוגל בדעה מעין זו יתכן וטעה בדבריו. גם תלמידי חכמים הם בני אדם ועלולים לטעות, והיו דברים מעולם, ולכן תמיד רצוי להתייחס לגופם של דברים ולא לגופם של דוברים, למרות שדברים שיצאו מפי תלמיד חכם מחייבים אותנו לעיון רציני יותר.

בברכת התורה

בניהו ברונר

צפת