הרב מרדכי אליהו והרב סלמאן מוצפי

חדשות כיפה צוות בית ההוראה 28/06/02 01:55 יח בתמוז התשסב

שאלה

ב"ה

שלום רב,

מצאנו בביתנו ספר על "חייו ופעלו של המקובל הצדיק רבי סלמאן מוצפי זצוק"ל " ובקשתנו לדעת מהי קירבתו, אם יש כזו של הרב אליו???

רב תדות.

תשובה

בס"ד

הרב אליהו שליט"א למד תורה ויצק מים על ידיו של המקובל הרה"ג סלמאן מוצאפי זצוק"ל.

הרב היה מתיעץ בשאלות ציבוריות גדולות, ומספרים כי הרה"ג סלמן מוצפי שהיה מראשי העדה החרדית הספרדית עודד את הרב מרדכי אליהו להיות רב הראשי לישראל, אע"פ שמדובר במוסד שהעדה החרדית מתנגדת לו באופן רישמי.

יש כמה וכמה סיפורים מפתיעים על היחס בניהם. אחד מהם שהפתיע הרבה אנשים היה הציווי של הרב מוצפי שדוקא הרב מרדכי אליהו יטפל בקבורתו.

זה הפליא את כל חסידיו שהיו כל כך מתנגדים למדינה לדרכה ולאנשים הנושאים במשרה ציבורית. שדווקא מי שכיהן כרב ראשי בראש הפרמידה הרבנית הממלכתית הוא יטפל בקבורתו. דבר שמקפידים כי רק אנשי קודש יעשוהו.

המענין הוא לראות איך גדולי עולם לא מסתכלים דרך כיתות סיעות וכיתתיות. רק דרך משקפים טהורות של אמת וצדק.