הקמת מדינת יהודה

הרב ברוך אפרתי הרב ברוך אפרתי 08/05/11 03:24 ד באייר התשעא

שאלה

האם יש מקום לדון בהכרזה חד צדדית של ועד מתיישבי יהודה ושומרון על הקמת מדינה יהודית לאומית - במטרה למנוע פינויים מביכים ומבישים של יהודים את אחיהם?

תשובה

שלום

בשום אופן לא.
עם ישראל חזר לא"י והקים מדינה בעזרת ד', אשר רובה אור וטוב. אותה צריך לחזק, אותה יש לחנך לכבוש את א"י. הקמת אלטרנטיבה ממלכתית ופילוג האומה לישראל ויהודה הרי היא כשפיכות דמים וע"ז, כאומר יש שתי רשויות. מי כעמך ישראל גוי אחד בארץ, בארץ אינון חד. פילוגים בכלל, ופילוג המלכות, הרי הם חטא חמור, גם אם באים לתקן עוולה. שם ד' אינו מחולק.
כיבוש הארץ יצליח לא מתוך הרס אלא מתוך בנין. עלינו לחנך, להתנחל, ללחוץ, אך לא לפלג.
ובכלל, המחשבה שכאשר קשה בדרך ויש הרס, עלינו להרים ידיים ולבנות משהו אחר תוך זניחת רוב הטוב של המדינה, הרי זו מחשבה בוסרית. עם הנצח אינו מפחד מדרך ארוכה, וגם אם חלקו חלש ושטוף בהבלי המדיה המערבית המטמטמת את הלבבות והמוחות, סופו לשוב בתשובה ע"י התנועה הציונית דתית.

כל טוב