הקלטה בווידאו בשבת

הרב יובל שרלו הרב יובל שרלו 02/05/05 10:56 כג בניסן התשסה

שאלה

שלום,

רציתי לדעת אם מותר לי להקליט בווידאו תוכנית שמתחילה לפני שבת אך מסתיימת זמן קצר אחרי כניסת השבת.

מובן מאליו שאני לא אגע בווידאו, אלא אשאיר אותו כמות שהוא עד ששעון השבת יכבה אותו.

תודה מראש,

צאלה.

תשובה

שלום וברכה
עמדתי בעניין זה היא שיש להחמיר. אם מדובר בתחנה ישראלית בוודאי, שהרי יש בזה הנאה ישירה מחילול שבת הנעשה בתחנה תוך כדי הקרנת התוכנית, אך גם אם מדובר בתחנה זרה יש להימנע, בשל העובדה שתודעתית זה עובדין דחול, על אף שמבחינה הלכתית לא נעשה שום חילול שבת בפועל על ידי המקליט.

כל טוב