הקלות בצום כיפור?

הרב הלל מרצבך הרב הלל מרצבך 05/10/16 18:58 ג בתשרי התשעז

שאלה

שלום.

שאלתי כאן לגבי צום 9 באב וקיבלתי הנחיה שלא לצום... צומות קטנים אני בכלל לא צמה.

אני סובלת מאוד בצומות ונוטה להתייבשות. ברקע לחץ דם נמוך, תת משקל משמעותי והפרעות במערכת העיכול (מעי רגיז) אני לא מחפשת פטור מהצום כי ברור שאיני בסכנת חיים, אלא שואלת איך לנהוג לכתחילה, האם לשתות לשיעורים או לחכות שאתחיל להרגיש רע, וכן לגבי אכילה האם בכלל מותר לשיעורים, או שמותר רק לשתות בכמות ובמרווחי הזמן המותרים?

ברור שאיני מתכוונת ללכת לתפילה ולהתאמץ כדי להקל כמה שיותר, ובכל זאת הצום קשה מאוד...

תשובה

שלום וברכה,
לאור הנתונים שאת מציגה. לחץ דם נמוך, תת משקל, והפרעות בעיכול.
את צריכה להתחיל את הצום, וכשיש לך חולשה קלה מיד להתחיל לאכול ולשתות בשיעורים.

בברכת גמר חתימה טובה.