הצפרדע מפרקי שירה

הרב עוזיאל אליהו הרב עוזיאל אליהו 30/06/08 18:25 כז בסיון התשסח

שאלה

כב' הרב ערב טוב

מה פירוש ב"שירת הבריאה " הקטע הבא:

"אמרו חז"ל על דוד מלך ישראל, בשעה שסים ספר תהילים זחה דעתו עליו.... באותה שעה נזדמנה לו צפרדע אחת, ואמרה לו, דוד אל תזוח דעתך עליך, שאני אומרת שירות ותשבחות יותר ממך. ולא עוד כל שירה שאני אומרת ממשלת עליה 3000 משלים...."

תודה

תשובה

ב"ה

שלום.

1) יש פער גדול בין איך שדוד המלך עליו השלום סיים את השירה לבין שירתה של הצפרדע.

הצפרדעים צויינו לשבח גדול במכת הצפרדע במצריים שהם התווכחו בינהן מי זו שתקיים את שליחותו של השם ותיכנס לתוך התנורים החמים של המיצריים במצרים (להכנס למיטה או לארונות זה לא חוכמה...)

ודווקא הצפרדעים הם אלו שמסמלים את מסירות הנפש של ביצוע שליחות.

2) והנה דוד המלך עליו השם סיים את שליחותו אך "זחה דעתו עליו" ואז אמרה לו הצפרדע ראה נא וממני תלמד .
([צפרדע] בסיקול אותיות = [דע פרצ ] כלומר דוד שהוא בן פרצ ידע שסיום שליחות צריך להיות במצב של מסירות נפש ולא ח"ו במצב של "זחיחות הדעת".

3) וזה מוסר גדול לאדם שהוא צריך לעשות את שליחותו במסירות נפש ולהיות כלי מון לעשות את השליחות גם אם היא נראית לו או לא מסתדרת לו כרגע .

4)ה3.000 משלים מסמלים את הפער ואת המרחק. שהזכרתי לעיל.

בברכה,

עוזיאל אליהו,

.