הצילו!! אני נופל בצ'אטים!

חדשות כיפה הרב שמואל אליהו 15/01/06 13:45 טו בטבת התשסו

שאלה

שלום...רב לרב

תודה רבה על העזרה והתמיכה:)

לאחרונה קרה לי דבר שבחיים לא קרה לי. יש לי אינטרנט כבר 5 שנים ובחיים לא גלשתי לאתרים פורנוגרפים, ואז פתאום סתם יום אחד נכנסתי בדיוק ל2 דקות וז יצאתי ואז אמרתי ווידוי חטאתי עויתי פשעתי ומאז לא נכנסתי ואני לא מתכוון להיכנס...[

אחרי כמה חודשים לא יודע היה כתוב לי ברצונך להיכנס לצ'אט אמרתי יאללה מה יש בחיים לא הייתי שם...

נכנסתי לשם ומה שראיתי שלא נדע מצרות.

בקצור דברתי וזה זה גרם לי כל מיני הרהורים למרות שאני יודע שלא יצא לי מזה כלום אח"כ אמרתי פעם אחרונה שלי ואז אמרתי עוד פעם ווידוי ואחרי שעה עוד פעם...אני לא מצליח להפסיק להיכנס לצ'אטים האלה ואני אומר עוד פעם אני יודע שאני לא אקבל משם כלום אבל זה פשוט התאווה הזאת רוצה.

היא אומרת לי:

כנס מה יש?

מה אכפת לך?

ואז אני נכנס ואז כל כולי הרהורים

אני רוצה שתעזרו לי בעז"ד

אני רוצה להתגבר על זה...

אני תלמיד בישיבה תיכונית ואני בשוקה בעצמי איך הדרדרתי לרמה כזאת? כי אני דיי חזק בדת שומר נגיעה וזה...

והנה קרה לי מקרה השבוע הלכתי ללשכת הגיוס והייתה חיילת אחת שהיא מכירה אותי ואז היא באה לחבק אותי ואז לא הגבתי כאילו שמתי ת'ידים שלי בכיסים ואז היא הבינה..

אז אני לא יודע יש לי סתירה איך אני נכנס לצ'אטים ואני יודע שאני שם סתם וגם לא יכול לקבל כלום וכאשר באה אלי בחורה לתת לי חיבוק אני לא מגיב...

בתודה

מחילה על אורך המכתב, פשוט זה ממש כבד עלי כל העסק הזה...

שבוע טוב ומבורך לך הרב ולכל בית ישאל:)

תשובה

בס"ד

אחי היקר
אתה יודע למה זה קורה?
כי זה סך הכל רק דיבורים.
רק מחשב.
לא משהו רציני.
זה לא חיבוק שזה ממה ממש נגיעה ועריות. זה רק דיבורים.

כך אנחנו אומרים לעצמינו וזו הטעות הגדולה. כי כל אחד מאיתנו מבין שהדבר הכי יקר של האדם זה המחשבה שלו.
המוח שלו.
הראש שלו.
הרצונות שלו.
הדמיון שלו.
אם כל הדברים הללו במקום הנכון - האדם נכון.
אבל אם המחשבות משוטטות בעריות - אפילו הוא יתפלל עם שני זוגות תפילין - התפילה שלו לא שווה הרבה.
אם הוא משתוקק לחטאים ולעבירות ולטעות טעם חטא - הוא בבעיה אמיתית. בחוץ הוא בסדר אבל בפנים הוא מרוקן.

וכאן באה השאלה העיקרית:
מה הוא העיקר?

יש סיפור נוצרי\בודהיסטי על שני נזירים בודהיסטים שהלכו שותקים ביער והגיעו לגדות הנהר גנגס. פתאום הם שומעים צעקה נוראה של אשה הטובעת בנהר.
שני הנזירים הפנו את מבטם והנה אשה שרחצה בנהר בלבוש לא כל כך צנוע נסחפת לתוך הזרם הזורם בחזקה והיא לא מצליחה להציל את עצמה אל החוף.
אחד הנזירים - מן הסתם הקדוש יותר - מיד הפנה את מבטו שלא לראות אשה ללא בגדים.
השני פשט את גלימתו, קפץ לנהר שחה באומץ לב והציל את האשה מטביעה.
חזר הנזיר אל החוף, לבש את גלימתו והצטרף לחברו להמשיך להלך בשתיקה כפי שעשו כבר כמה וכמה חודשים.

אחרי שנה של הליכה בשתיקה. פנה הנזיר הקדוש אל הנזיר הקופץ ושאל אותו: אמור לי ברמה, איך זה שנזיר קדוש כמותך יחזיק בידיו אשה ויקחנה אל החוף. הלא הכרתי אותך כאיש קדוש ופרוש. והנה התבדתי במחשבתי. אמור לי ברמה!
אחרי שבוע של שתיקה נוספת עונה הנזיר הקופץ ואומר לחברו: שיוה חברי. לקח לי שבוע להבין על מה אתה מדבר. ונזכרתי באותו יום שהצלתי אשה מטביעה בנהר. ובכן זה פלא גדול אצלי. אני כבר עזבתי אותה לפני שנה ואתה מהלך איתה כשהיא שנה שלימה במחשבתך.

עד כאן הסיפור.
סיפור יפה?
בודאי שכך היה צריך לעשות להציל את הטובעת. אבל הוא סיפור נוצרי\בודהיסטי. למה?
כי הוא מבטל לחלוטין את ערכו של המעשה, הוא נותן ערך רק למחשבה של האדם והיא לא היא.
המחשבה נותנת ערך למעשה. וביחד הם מביאים את האדם למקומו.

צריך לשמור על עצמינו גם ממחשבה, גם מדיבור וגם ממעשה. ההתחלה היא המחשבה. אחר כך בא הדיבור ואחר כך בא המעשה. אבל ההתחלה היא המחשבה ועליה צריך להקפיד במיוחד.
"ולא תתרו אחרי ללבכם ואחרי עינכם".
אל תרבה שיחה עם האשה - וכל המרבה,,, סופו יורש גיהנום. הדיבור עצמו הוא לא גיהנום. אבל הוא מביא לגיהנום.

כל דברי המוסר הללו הם יפים אבל העיקר הוא המעשה. לא לגלוש יותר באינטרנט במשך חודש.

וכך תעשה לעצמך כלל - אם אני גולש למקום לא נכון - קנס חודש לא לנגוע במחשב!!

כך תוכל להציל את עצמך מגלישות אסורות.

בהצלחה

קרא עוד
https://www.kipa.co.il/ask/show.asp?id=31442