הצגה לפני בנים

חדשות כיפה הרב בניהו ברונר 16/06/02 13:44 ו בתמוז התשסב

שאלה

רציתי לדעת את דעת ההלכה בנושא הצגה לפני בנים. האם מותר לי להופיע כשאני עושה הצגה לפני גבר?

האם בווידאו מותר לו לראות אותי עושה הצגה? (בלי תנועות מוגזמות, מונולוג שכזה)

תודה, שירה

תשובה

ב"ה י"ג תמוז תשס"ב

לשירה שלום!

הופעה של בת לפני בנים אסורה כיון שקיים איסור של קרבה לערוה, שלדעת הרמב"ם הוא איסור תורה ולדעת הרמב"ן הוא איסור דרבנן, איסורי קירבה הם מגע או הסתכלות בערוה, והדבר כולל הצגה וכיו"ב.
לצפות בטלויזיה או בוידיאו אסור מצד הרהורי עבירה, שחז"ל מלמדים אותנו שהם קשים מעבירה.
ולכן בכל מצב הופעה לפני גברים אסורה.

בברכת התורה

בניהו ברונר

צפת