הצגה בחודש אירגון-דחוף למוצ''ש

חדשות כיפה הרב שי פירון 11/10/02 17:37 ה בחשון התשסג

שאלה

כידוע לרב חודש אירגון מתקרב ובא אוטוטו ובחודדש זה יתעוררו שאלות רבות.

והנה לבעייתי אחת מיני רבותץ

כמו כל חודש אירגון מתארגנת אצלנו הופעה וחניכים משתתפים בה כשחקנים(יש גם ריקודים נפרדים והבנות שעברו בת מצווה מופיעות בחושך בולטרא סגול כמובן) כל שנה נבחרים בן ובת מכל שבט להצגה והשנה הוחלט שבנות משבט מעלות ומעלה שעברו בת מצווה אינן יכולות להשתתף אני מדריך של כיתה ח' וגם להן נאסרה העלייה על הבמה הייתי רוצה לשאול האם יש אפשרות שבנות שעברו גיל בת מצווה יופיעו על הבמה אם זה לא לבד על הבמה אלא אם עוד 3 אנשים בנים ובנות כי הבנות מאוכזבות ואין שום סיכוי הגיוני שהם יקבלו את העובדה בשלמות אלא יזעמו(בצדק מבחינתם)על כך שהן לא יכולות להופיע.אבקש מהרב לבדוק אם יש היתר אפילו שהבת תשתתף כמקריינת או שמא בסוג תפקיד אחר(כמובן שרצוי כשחקנית) כי חשוב להן לכמה מהן לבטא את עצמן גם במשחק אפילו אם זה בתפקיד קטן.

אשמח אם הרב יוכל לפרסם תשובה עד מוצ"ש בלילה כי זהו נושא מאד חשוב.

בתודה ובהערכה.

תשובה

ב"ה

שלומות,

עקב היותי בסיור שורשים בפולין לא יכולתי לענות לשאלתך עד לשעה זו. אני מקווה שהתשובה תהיה רלוונטית גם עתה.
אני לא חושב שצריך לנהוג בדרך שתגרום להתמרמרות אצל הבנות. בעולם הרוח יש להתקדם שלב אחר שלב. הדילוג הוא מחלה נוראית המסוגלת לגרום לנזק רב. עלינו להשתדל שלא לקפץ אלה אם כן נראה לנו שנצליח במשימה.
שנית, אינני חושב שצריך ליצור שינוי מבלי להכין מערך פעילות שיבהיר את מקורות ההחלטה ומשמעותה.
ושלישית - גם לאחר עיון הלכתי אין מניעה שבת תהיה קריינית במהלך ההופעות . יש גם תפקידים צנועים שמותר שבת תעשה.

לכל תשובתי יש שלש הסתייגויות משמעותיות:

1. הנחיות אלה הם למי שכבר מצויים בחברה מעורבת.
כיוון שזה חלק מהרגילות של החיים הרי שכל ההתמודדות היא שונה.

2. יש להיוועץ עם מי שמכיר את המציאות כדי לקבוע כללים.

3. יש ליצור אוירה כללית שמדובר בהתקדמות ברוכה ולא בהקצנה או קפריזה של מחמירים.

ביקר,

שי