הצגה

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 11/01/12 14:59 טז בטבת התשעב

שאלה

בס"ד

שלום לכבוד הרב, שאלתי באתר שאלה לפני כ-3 שבועות ורציתי לשאול שאלה על התשובה שניתנה לי, לא הצלחתי לעשות זאת ולכן העתקתי לכאן את השאלה עם התשובה ולאחר מכן כתבתי את השאלה.

תוכן השאלה:

שלום לכבוד הרב,

מה קורה אם 2 ילדות עשו הצגה שקשורה לחתונה, ואמרו "אם אשכחך..וכו'" עם טבעת?

תודה וחנוכה שמח

תוכן התשובה:

בס"ד

שלום וברכת ד'

שתי ילדות אין כאן כל ספק שאין בזה ממשות.

חנוכה שמח

יהודה הלוי עמיחי

מכון התורה והארץ

כפר דרום אשקלון

השאלה: אני לא יודעת איזה גיל, אבל אני יודעת שזה ילדות בבית הספר יסודי, האם התשובה היא כמו התשובה שנרשמה גם במקרה כזה ?

תשובה

בס"ד
שלום רב,

במקרים כאלה עלול להיות רק חשש למעשה קידושין בינו לבינה: הצגה של חתונה כאשר משתמשים בטבעת וכד' עלולה להיות בעייתית רק כאשר בן עושה כך לבת. במקרים נדירים זה אולי עלול להחשב כמעשה קידושין וצריך לברר זאת.
אבל כאשר בארוע משתתפות רק בנות עם בנות. או רק בנים עם בנים, אין כאן כל בעיה ואין כל חשש.