הצבעה על ספר תורה

חדשות כיפה הרב שמואל אליהו 28/01/02 16:29 טו בשבט התשסב

שאלה

שלום, רציתי לשאול מדוע כשמוציאים את ספר התורה ואומרים: "וזאת התורה אשר שם משה לפני בני ישראל" וגו, אז מרימים את זרת יד ימין או שמאל אל עבר ספר התורה?

מדוע מצביעים על ספר התורה דווקא בעזרת הזרת?

תשובה

לא ידוע לי שדווקא מקפידים על הזרת. אבל אם מישהו עושה כן אולי הוא רוצה לרמוז על החושן שהיה "זרת אורכו וזרת רוחבו" והיה על לב אהרון תמיד, וכך צריכה להיות התורה.
אולי, אני כותב זאת מסברה. אבל בכל מקרה לא כך לימדו אותו ולכן איני עושה כן. העיקר להשתדל לראות את הכתוב בספר ולהשתדל לראות את אותיות שמו כמו שכתב בספר בן איש חי - הלכות שנה שניה - פרשת תולדות
(טז) כשמוציאין ס"ת מן ההיכל פותחין אותו ומראין אותו לכל הקהל וצריך שכולם ישתחוו לס"ת כשהוא פתוח אפילו נשים וטף ויאמרו וזאת התורה וכו', אל שדי אמת משה אמת ותורתו אמת והטעם,,, ואם האדם עומד במקום שאינו יכול להפסיק בדיבור - ישתחוה בלבד. וראיתי בספר אחד שכתוב שם: טוב שיסתכל האדם בתיבה שיהא אות ראשון שלה כמו אות ראשון שבשמו.