הפרשת תרו"מ לכהן/שווקים

חדשות כיפה הרב משה כ''ץ 08/04/02 02:23 כו בניסן התשסב

שאלה

האם כהן ומשפחתו צריכים להפריש תרו"מ (או חלק) ואם כן, האם בנוסח הרגיל?

שאלה נוספת: כמה שווה פרוטה לגבי חילול מעשר שני והאם תוצרת חקלאית הנמכרת בשווקים העירוניים הם טבל ודאי?

תודה!

תשובה

לרחל שלום וברכה
1.כהן צריך היום להפריש תרו"מ כמו כל יהודי אחר. את החלקים המיועדים לכהן אסור לאכול היום כיון שהכהנים טמאים,ואין אפשרות להיטהר (כנ"ל הכל עם ישראל). החלקים של הכהן הם תרומה גדולה, ותרומת מעשה.

2.פרוטה שווה היום בערך 10 אגורות וזה משתנה מיום ליום ע"פ המכיר של כםף בשוק העולמי.

3.צריך להפריש תו"מ מכל דבר שאין אנו בטוחים שהפרישו ממנו. אבל לא לברך לא על ההפרשה ולא על פדיון מעשר שני אא"כ אנו יודעים בבירור שהוא טבל וודאי כגון מגינה פרטית.