הפרעה בעבודה

הרב עוזיאל אליהו הרב עוזיאל אליהו 02/07/08 21:41 כט בסיון התשסח

שאלה

שלום הרב עוזיאל,

1. האם מותר לצלצל לאדם בשעת עבודתו שעושה לפי שעות? (שלא יגזול זמן מהמעביד) באילו נסיבות? כמה זמן? (הרי פועל לא אומר את כל ברכה"מ ואת כל שמע ישראל אם זה מפריע..)

2. אם אני מתכוון לעשות הפסקות קטנות בעבודתי אני צריך להסכים על זה מראש עם המעביד?

תשובה

ב"ה

שלום.

דיני עבודה עם דינים שקשורים לסיכומים שסוכמו מראש בין העובד למעביד.כמו גם גובה השכר ויציאה לחופשות ומה לעשות בעבודה ומתי להגיע ומתי ללכת וכ"ו וכ"ו.

וכשאין חוזה כזה אז הולכים לפי מה שנהוג בדיני עבודה. (מה שנקרא בפי חז"ל "הכל כמנהג המדינה").

על פי הלכה שכיר יום שמקבל על שעות חייב לסכם הכל מראש עם המעסיק כולל זמן ארוחות וזמן חופשי וזמן לתפילה או זמן לעיסוקים ולשיחות פרטיות.גם אם זמן תפילת מנחה יעבור אסור לו להתפלל!!(ק"ו לדברים אחרים....)

בעובד שהוא עובד קבלני עם שעות ושכר מוגדרות צריך גם לסכם מראש אך כאן יש מרווח יותר גדול לתמרון.ואם זמן תפילת מנחה יעבור אז הוא יכול להתפלל.

ועיין בסוגיא בברכות דף טז עמוד א .

בברכה,

עוזיאל אליהו,

.