הפרדת זוג

הרב יובל שרלו הרב יובל שרלו 29/08/19 16:48 כח באב התשעט

שאלה

שלום כבוד הרב,

ברצוני לשאול שאלה

האם הפרדת זוג (לא מחותן) מעורב (יהודי וגויה) זו מצווה? והאם הפרדת זוג ששני הצדדים יהודים אך אינו שומר נגיעה ומתנשק (והקב״ה יודע על שאר המעשים שלהם) זו מצווה?

האם גם גר תושב שנלחם בתבוללות וכו יכול להפריד ביניהם?

תשובה

שלום וברכה

קשה מאוד לענות על שאלות אלו, כי צריך להכיר את המציאות.

בוודאי עדיף שיהודי לא יהיה נשוי ליהודייה. אולם לעתים ההפרדה יכולה לגרום לנזק הרבה יותר גדול, ולעתים צריך לבחון גם את האפשרות של גיור הגויה, אם אכן היא רוצה להצטרף לעם ישראל, וזאת כדי שגם הגיור יהיה תקף הלכתית, וגם הקשר ביניהם לא יביא למרד כולל.

איני חושב שצריך להיכנס להפרדה בין יהודי ליהודיה, גם אם אינם שומרים את ההלכה כראוי.

כל טוב