הפרדת בשר מחלב

הרב עוזיאל אליהו הרב עוזיאל אליהו 14/06/07 22:22 כח בסיון התשסז

שאלה

שלום

אני מנסה לשמור על כשרות בבית ולא תמיד זה מצליח. אני נשואה ומנסה גם לאמר לבעלי שיקפיד על כלים חלביים ובשרים ולמרות שחלק מהכלים התייעצנו ביחד על מנת שהוא יזכור טוב יותר למה מיועד הוא דיין עושה טעויות ואני כבר לט יודעת מה לעשות. מה עושים לאחר שבטעות אכלו מצלחת חלבית למשל בשר או מאכלי בשר? שאלה נוספת האם ניתן להחליט על כלי שמאז שנקנה שימש לבשרי שמהיום יהיה חלבי? תוקעים אותם בחול נכון?

אשמח לשמוע ממכם

תודה מראש.

תשובה

ב"ה

שלום.

ראשית יישר כוח על האומץ והנחישות בשמירת הכשרות. !!
אני מברך אתכם שתצליחו להתגבר על כל המכשולים ותראו ברכה בעמלכם אמן.

דעו כי ל"שמירת כשרות" יש כללים ברורים מאוד וכלי שמשתמשים בו בבשרי או חלבי ורוצים לשנות את יעודו אז יש צורך [להכשיר אותו] (למעט יוצאים מהכלל) .לכל כלי יש את תהליך ההכשרה המתאים לו . וכל כלי שונה מחברו בהתאם לסוג הכלי ולצורת השימוש בו.
אני מציע שתשאלו על כלי כלי בנפרד עם מירב האינפורמציה על מצבו של הכלי ודרך השימוש שלו.

ולעצם השאלה אם בצלחת חרסינה חלבית הגישו בשר חם אז אי אפשר להכשיר את הצלחת ואסור להשתמש בה במטבח. ואם מדובר על צלחת זכוכית אז הדין משתנה תלוי בפרמטרים ובנתונים שבשאלה.למשל ראי בתשובתי ב:

https://www.kipa.co.il/ask/show.asp?id=23100

בהצלחה,

עוזיאל אליהו,

.