הפרדה בסניף

חדשות כיפה הרב שי פירון 16/07/02 10:46 ז באב התשסב

שאלה

כבוד הרב שלום,

אני משתתפת בתנועת הנוער "בני עקיבא", לאחרונה העלתה הקומונרית שלנו רעיון שלדעתי הוא מוזר במקצת: לעשות הפרדה בין הבנים והבנות בסניף (ז"א שני סניפים נפרדים) רציתי לדעת מה זה משנה, הרי הבנות והבנים ששומרים על ההלכה ומציבים לעצמם גבולות ימשיכו לעשות זאת גם לאחר ההפרדה וגם הבנות והבנים שלא שומרים על ההלכה ימשיכו לנהוג כך גם אם תהיה הפרדה וזה לא יעזור להם להשתנות ולהתחזק. אנא ענה לי על זה במהרה. תודה מראש, אביטל.

תשובה

שלומות

אינני חושב שניתן לענות על שאלה זו מבלי להכיר את המציאות בסניף. ברמה העקרונית - אין מקום להפריד את הסניף אלא אם כן החניכים יקבלו זאת בברכה. וכמו כל דבר גם כאן השאלה היא ענין של רוב ומיעוט. אסור להגיע למצב שבו מסביב לנושא זה יהיה קיטוב ופילוג.
אנו עסוקים בהצלת נפשות ובבנין בית ישראל. אינני רואה דרך למעט בירור רוחני עמוק ומדורג שמוביל למסקנות בשאלות אלה.

בברכה,

שי