הפעלת מדיח בשבת

חדשות כיפה הרב שמואל אליהו 08/01/02 06:06 כד בטבת התשסב

שאלה

שלום הרב, שמעתי שהרב מלמד מהר ברכה מתיר שימוש במדיח כלים בשבת (בעזרת שעון שבת) ואף ממליץ משום עונג שבת. ןשאלתי מהם הבעיות או ההתרים לזה.

תשובה

בס"ד
שלום,
יש בעיה כללית במדיחי כלים שאינם פועלים אם לא סוגרים להם את הדלת. לכן סגירת הדלת גורמת להפעלת המדיח בעקיפין ואסור.
גם אם אדם עקף את המנגנון הקושר בין סגירת הדלת להפעלת המדיח היום עדיין אי אפשר להפעיל מדיח בשעון שבת מפני מראית עין, שהרואים יחשבו שמפעיל אותו בשבת.
צריך לציין שבבתי חולים וכדו' משתמשים במדיח בשבת עם שעון שבת ובלי מנגנון סגירת הדלת הנ"ל.
אבל, אי אפשר להשתמש בהיתר זה לבתים פרטיים.