הפסק טהרה

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 13/11/12 21:06 כח בחשון התשעג

שאלה

לרב שלום,

לצערנו, לפני כעשרה ימים עברתי גרידה.

ביום א' האחרון [כו' חשוון] חשבתי שפסק לי הדימום, התחלתי לעשות הפסק טהרה ואז הופיע דימום, פעם אחת ופסק.

ביום ב' לא היה דימום אז שוב רציתי לעשות הפסק. עשיתי הפסק ויצא נקי. לאחר כמה שעות שוב הופיע דימום כמו יום קודם- הופיע ופסק.

היום, יום ג' [כח' חשוון] שוב רציתי לעשות הפסק טהרה, לא היה לי דימום במהלך היום. עברנו למעלה אדומים לפני שבועיים, ומתוך הרגל הסתכלתי על זמן השקיעה בירושלים. זמן השקיעה בירושלים היה ב4:45 ועשיתי את ההפסק ב4:43 שיצא תקין לחלוטין. אח"כ בעלי בדק את זמן צאת הכוכבים ואז שמנו לב שאיחרתי את זמן השקיעה במעלה אדומים ב3 דקות, הוא היה ב4:40 ולא ב4:45 כמו שחשבתי.

האם הפסק זה יכול להיחשב או שעלי לעשות שוב הפסק טהרה מחר?

תודה.

תשובה

בס"ד
שלום רב,

ציטוט מתוך
http://hen-vekavod.com/halacha-gate/checking-purity-laws/

אשה ששגגה ובדקה לאחר השקיעה, קודם צאת הכוכבים [שהוא זמן "בין השמשות"] ונמצאה הבדיקה נקיה, בדיעבד מועילה לה בדיקה זו, ויכולה להתחיל למחרת לספור "שבעה נקיים". אך אם בדקה לאחר צאת הכוכבים, לא מועילה לה הבדיקה, וצריכה לחזור ולעשות הפסק טהרה למחרת לפני השקיעה. (הב"ח, ערוך השלחן, זכרון יוסף, אגרות משה, ועיין באר משה שטרן, ה"ע נח)