הפלת ספר תורה

הרב עוזיאל אליהו הרב עוזיאל אליהו 10/08/07 10:49 כו באב התשסז

שאלה

לפי שבוע הרמתי ספר תורה גדול של בית כנסת והוא נפל ונגע בריצפה.הבנתי שעליי לצום.

אסור לי לצום בגלל הוראה מהרופא.מה אני יכול לעשות במקום?

תשובה

ב"ה

שלום.

ס"ת שנפל זה דבר חמור ולא רק אתה צריך לצום אלא כל מי שראה ונכח שם (אולם למעשה לא נהגו הקהל לצום אלא רק מפיל הספר וכך פסק החיד"א בשו"ת חיים שאל ח"א י"ב). ונראה לי שכדאי לך להתייעץ עם רב בית הכנסת.
ובכל מקרה אם אתה לא יכול לצום אתה חייב לפדות תענית זו או בלימוד תורה או בצדקה או בסעודת סיום מסכת.

יום טוב,

עוזיאל אליהו,
.