הפלות

חדשות כיפה הרב שמואל אליהו 06/06/02 07:21 כו בסיון התשסב

שאלה

בכוד הרב שלום!

לפנינו מספר שאלות בנושא הפלות והיינו שמחות אם תוכל לענות לנו, ולהביא טיעונים לכל תשובה.

1. האם מותר לעשות הפלה? (כשאר אין מחלות)

2. האם מותר לעשות הפלה במקרה של גילוי מחלת טאי-זקס? (מחלת תורשתית סופנית שניתן לגלות בזמן ההריון, הילד שיוולד חולה במחלה זו יחיה מס' שנים בלבד בהם יסבול סבל עצום ועל הוריו יהיה נטל כלכלי גדול והחברה תנדה אותו)

3. אם כן-מי נתן לאדם רשות ליטול חיי אדם?

האם זה לא סותר את העובדה שלכל אדם יש יעוד כלשהו גם במשך חייו הקצרים?

תודה רבה

עליזה ואתהאל

תשובה

בס"ד

הפלה - זו מילה יפה לרצח. הפלה זה ממש רצח של נפש חיה.
אמנם זה עדין לא מישהו שהולך ומדבר. אבל כמו שברור לכן שאסור להרוג תינוק השוכב במיטתו בן יומו. ואסור להרוג גם תינוק השוכב ברחם אימו.

אינני מצליח להבין את אלה המדברים גבוהה גבוהה על ערך חיי אדם ומוכנים להרוג עשרות אלפי עוברים למען נוחות חיים.

צריכות אתן לדעת כי יש מחקרים המראים שגם לעובר יש רצונות ופחדים ושמחות.
פעם אחר פעם נצפה בצילומי רחם שעובר שעומדים להפיל אותו בורח ומנסה להתחמק מהסכין שאמורה לחתוך אותו לחתיכות קודם הוצאתו מרחם אימו.

על מנת שתחושו את הענין אתאר אותו. והתיאור אמת.

העובר המסכן רואה את הסכין מתקרבת לכיוונו והוא בורח לצד השני של הרחם אבל הוא סגור ואין לו יכולת לברוח מאמא שלו. והיא או הרופאים שלוחיה משיגים אותו וחותכים לו יד ומוציאים אותה. אם הוא היה יכול לצעוק הוא היה בודאי צורח מרוב כאבים. הוא גם היה מתפלא על אמא שלו שמסכימה לחתוך אותו לחתיכות חתיכות.
אילו היה לו פה הוא היה אומר לה שאפילו לחתול לא עושים דבר כזה.
המזל הרע שלו שאין לו עדין פה ואנשים בחלוקים לבנים רוצחים אותו לאט לאט עד שהוא מת.

איפה הרחמים?

ראו עוד ב http://www.efrat.org.il/

2- מתוך העולה לעיל אתן למדות שרק במקרים שבהן אין סיכוי לעובר לחיות. מוציאים אותו מהרחם. כי הוא כבר מת. בכל המקרים שהוא עובר חולה - מתיחסים אליו כמו אל תינוק חולה. בכל מקרה שמותר להרוג תינוק חולה - מותר להרוג עובר חולה!!
האם לדעתכם יש מקרים כאלה?

יש מקרה אחד שבו שונה דין העובר מדין התינוק והוא כשהוא מסכן את חיי אימו. במקרה זה חייה קודמים. אבל כאשר הוא כבר נולד - אין שום אפשרות להציל את הנפש שלו בנפשה או את נפשה בנפשו. שניהם שווים.