העתקת תמונות מאינטרנט

חדשות כיפה הרב שמואל אליהו 08/01/02 15:04 כד בטבת התשסב

שאלה

שלום כבוד הרב!

האם מותר להעתיק תמונות האינטרנט נגיד לעבודה כלשהי?

בשאלה ששאלתי על הדיסק המקורי (שקנו אותו) שאול הכוונה שמי שמשאיל כבר השתמש בדיסק השאול האם מותר להשאיל אותו?

אם כן אז מה ההבדל בין צריבה ללהשאיל הרי בשני המצבים השני נהנה במשחק בלי שיקנה?

תודה מאור

תשובה

בס"ד

כשאתה שואל דיסק מחברך - מותר לך להשתמש בו כיון שזה תנאי הקניה, אצל מי שהדיסק נמצא - הוא ישתמש בו. ולכן אפשר למכור להשאיל להעביר וכד'.

לעומת זאת אם אתה מעתיק דיסק - אתה יכול להשתמש בו בשני מקומות בו זמנית ולזה המפיק לא מסכים.
הסבר קצת ארוך - אבל מאוד ברור.

ומכאן לתמונות שנמצאות באינטרנט - אם אין עליהם איסור העתקה - מותר להעתיקם.