העתקת קלטות וידיאו ושימוש בקלטות מועתקות

חדשות כיפה הרב שמואל אליהו 05/09/03 06:39 ח באלול התשסג

שאלה

שלום לכבוד הרב!

אבקש לשאול מספר שאלות בנושא:

א. האם מותר להעתיק קלטות וידאו מקוריות (קנויות/מושכרות) כאשר הצורך המוצהר של העתקתן הוא הקרנת הסרטים במהלך סמינריונים, שיעורים וכיו"ב? (ראוי לציין שחלק מן הסרטים המושכרים לא ניתנים לקנייה)

(אם הדבר האמור בסעיף א' אסור)-

ב. האם מותר לצפות בקלטות שהועתקו לצרכים אלה? (צפייה להנאה או צפייה לצורכי חינוך והדרכה)

ג. האם מותר לתת קלטת מקורית למישהו שידוע שיעתיקה לצרכים אלה?

תשובה

בס"ד
שלום וברכה.

א. לא, ככל העתקת קלטות ודיסקים (קישור: 19812https://www.kipa.co.il/ask/show.asp?id=). על אחת כמה וכמה כאשר הצורך הוא הקרנתם בסימינריונים, כי דווקא כאשר מדובר בדברי מצווה עלינו להקפיד שמצווה זו תיעשה בצורה הטובה ביותר. כמו שאף אחד לא יעלה בדעתו שדווקא בחתונה אפשר להביא אוכל קצת מקולקל, אם אין אוכל אחר...
ב. הדבר אינו ראוי משום שזו הנאה מדבר עבירה.
ג. אם ידוע בוודאות – אסור, משום מסייע לדבר עבירה.

חיים טובים!