העתקת דיסקים

חדשות כיפה הרב בני לאו 21/04/02 17:17 ט באייר התשסב

שאלה

לרב שלום,

שמעתי לאחרונה מאחד הרבנים את הפסיקה הבאה: "אסור להעתיק דיסקים שכן הקביעה בדיסק שכל הזכויות שמורות מהווה את תנאי הקנין בין המוכר לקונה. אולם אם מישהו כבר העתיק את הדיסק מותר לצד ג' להשתמש בדיסק המועתק ואף להעתיקו במספר בלתי מוגבל של העתקים שכן לאותו צד ג' אין שום תנאי קנין עם בעל הזכויות"

לא נראה לי הפסק הנ"ל שכן הוא גוזל את פרנסתם של יוצרים רבים ואינו מאפשר פעילות כלכלית מודרנית. אשמח לשמוע את דעתו של הרב (כולל מקורות) והאם יש הבדל בין גזל של רכוש מוחשי לרכוש שאינו מוחשי מדין תורה.

הנושא מאוד חשוב לי ואשמח לקבל את שובת הרב בהקדם.

בתודה ובברכה

דובי

תשובה

נא ליין במאמרו של הרב דייכובסקי בכתב העת תחומין כא בעניין זה, ושם הרבה מאד מקורות
בברכה
בני לאו