העתקה במבחנים

חדשות כיפה הרב שמואל אליהו 22/05/02 13:28 יא בסיון התשסב

שאלה

שלום וברכה!

קודם כל רציתי להודות מקרב לב על כל עבודתכם החשובה באתר. ייש כח גדול!

השאלה מאוד מאוד דחופה כי המתכונת שלי ביום ראשון!

ועכשיו לשאלה: אולי השאלה תראה שתשובתה ברורה מראש אבל אם תוכל אבקש להתייחס לזה בכובד ראש ובהבנה. אני נמצא לצערי במקום שבו העתקות במבחנים זה דבר שבשגרה ולא להעתיק נחשב "לא נורמלי" כמעט. כל המורים יודעים שמעתיקים ומעלימים עין.ב"ה כבר לפחות 4 שנים שלא העתקתי אף מילה אחת באף מבחן. השנה המצב הרבה יותר מסובך:אני ניגש לבגרות וציוני במתכונת קובע לי את המגן. כמעט כולם מעתיקים במתמטיקה ומקבלים ציונים מאוד גבוהים,גם המורה יודע שכולם מעתיקים ולא ממש מזיז לו. אני לעומת זאת לא העתקתי באף מבחן ב"ה אבל ציוניי לא משהו.ביום א' יש לי מתכונת ואני שואל בשיא הרצינות: אולי פה אין בכלל גניבת דעת, קודם כל למורה בכלל לא מזיז אז אני לא גונב את דעתו! והדבר שהרבה יותר חשוב- שכל המגן זה דבר יחסי. ז"א אם אני מקבל 50 וכולם גם 50 אז אקבל מגן טוב, אבל אם כולם מקבלים 100 מהעתקות ואני 50- זה ממש לא הוגן. למה אני צריך להידפק??? אולי במקרה כזה יהיה מותר לי להעתיק. אחרי הכל המטרה פה מאוד חשובה!

מצטער אם הארכתי מדי ומצפה לתשובה בהקדם תודה רבה רבה!!

תשובה

בס"ד

אל תישבר.
אל תפסיד את המעלות במידת ה"אמת" שהשגת עד היום במאמץ גדול במשך ארבע שנים.

הציון במגן הוא דבר חשוב.
האמת שלך היא הרבה חשובה.
אל תפסיד את מעלתך האישית עבור משהו חיצוני שאולי לא יהיה לו שום ערך בשבילך בחיים.

תמשיך בדרכך.

אנו מכאן מברכים שה' יעזור לך גם במבחן וגם בכל מה שתעשה בחיים.