העצם לוז או נסכוי

חדשות כיפה הרב שמואל אליהו 25/01/06 10:04 כה בטבת התשסו

שאלה

שלום רב!!

איפה נימצאת העצם "לוז" או "נסכוי" ומה שמה האנטומי או המספרי היום?

תשובה

בס"ד

פעם הבבירו לי איפה זה נמצא בגוף אבל לא קלטתי. היום אני לא יודע איפה זה נמצא וכנראה לא כל כך רוצה לדעת כי מה שחשוב זה העקרון,
והוא שיש משהו נצחי, ממנו הכל צומח.

גם בגוף של האדם יש משהו אלוקי פנימי נצחי. זה לא אומר שהאדם הוא נצחי - כי זה לא נכון. אבל יש בו משהו אלוקי שגם אחרי מיתתו מחזיר אותה לחיים.

קל להבין את זה כשמסתכלים על עצים שמתייבשים ונופלים ומתים וחוזרים וחיים מזרעייהם שטמונים באדמה. הם יכולים לחזור ולחיות אפילו אחרי מאה או אלף שנה. ברגע שיבשילו התנאים.

כך זה האדם וחכמינו למדו מהפסוק בספר תהילים פרק עב
(טז) "וְיָצִיצוּ מֵעִיר כְּעֵשֶׂב הָאָרֶץ" שפסוק זה נאמר על הקבורים באדמה שיצמחו כמו עשב.

ובלע המוות לנצח